Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Knihy

Naučte sa s lifestylovou kuchárkou jesť zásaditým spôsobom

Foto: Slovart

V zbierke viac než 100 receptov sa prejavuje tvorivé nadanie gurmánskej vegetariánskej šéfkuchárky Natashy Corretovej a skúsenosť poprednej odborníčky na výživu Vicky Edgsonovej.

Bratislava (31. januára) - Naučte sa s touto osviežujúcou lifestylovou kuchárkou jesť zásaditým spôsobom. Ponúka vám recepty, nad ktorými sa zbiehajú sliny. V zbierke viac než 100 receptov sa prejavuje tvorivé nadanie gurmánskej vegetariánskej šéfkuchárky Natashy Corretovej a skúsenosť poprednej odborníčky na výživu Vicky Edgsonovej. Recepty sú ľahké a jedla uvarené podľa nich vás osviežia na celý deň – od raňajok až po niečo ľahké pred zaľahnutím do postele.

Mnohé potraviny, ktoré konzumujeme, pôsobia v tele kyselinotvorne, čo znamená, že po strávení tvoria v krvi kyslé zvyšky. Medzi tieto potraviny patria napríklad mäso, mliečne výrobky a akékoľvek spracované potraviny vrátane cukrov, priemyselne pečeného chleba a cukroviniek. V malom množstve neškodia, ale pravidelné konzumovanie kyselinotovorných jedál predstavuje značnú záťaž pre ľadviny a pečeň, ktoré môže poškodiť. Zásaditá potrava je pre tráviaci a vylučovací systém podstatne jednoduchšia.

Vyskúšajte preto dokonalý ranný životabudič, artičokové srdiečka so syrom feta, baklažánové závitky s pestom, polievku z maslovej tekvice, šalát z karamelizovaných hrušiek a šošovice, karí z fazuliek mungo, korenisté fazuľové karbonátky, kokosový chlebíček, humus zo špenátu a cíceru, mandľovú buchtu s citrónom a makom alebo banánovú zmrzlinu s chrumkavým karamelom. Ľahko sa presvedčíte, aké ľahké je využívať silu zásaditých potravín a zároveň jesť chutne a dobre.