Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

Petra Štefanková: Moje malé more

Foto: Petra Štefanková

Ilustrátorka a grafická dizajnérka Petra Štefanková predstavuje autorskú detskú knihu Moje malé more z produkcie vlastného vydavateľstva.

Bratislava 19. decembra (OTS) - Ilustrátorka a grafická dizajnérka Petra Štefanková predstavuje autorskú detskú knihu Moje malé more z produkcie vlastného vydavateľstva.

Ilustrácia má kvalitu súborného diela grafických listov, dopĺňa poetický text a dáva priestor fantázii čitateľa na jeho ďalšiu interpretáciu. Obraz je tvorený modernými technologickými postupmi 3D modelovaním v počítači. Tento prístup a výtvarný štýl si získal odborníkov v zahraničí a ocenila ho aj televízia Channel 4 v súťaži 4Talent v roku 2007.

Ilustrácie z tejto knihy sa umiestnili medzi ocenenými v súťaži časopisu o výtvarnom umení Creative Quarterly 42 v New Yorku v roku 2015. Text ponúka jednoduchý hravý príbeh o chlapcovi, ktorý sníva, že je kapitán na mori a zachráni veľrybu pred pirátmi. Dôraz je na pozitívnom vzťahu k zvieratám a prírode, umocňuje detskú predstavivosť. Kniha vychádza v náklade 500 kusov vo formáte A4 a v rozsahu 40 strán v tvrdej väzbe. Vydanie knihy podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.