Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Knihy

Pokračovania obľúbených detských knižných sérií a jeden nováčik

Ilustračné foto Foto: Unsplash.com / Ben White

Vo Vydavateľstve SLOVART vychádzajú obľúbené knižné série, aj knihy, ktorými sa ďalšie série začínajú.

Bratislava 14. februára (OTS) - Aktuálne majú detskí čitatelia a ich rodičia možnosť siahnuť po viacerých tituloch, ktoré ich zaujmú humorom, nápaditými ilustráciami, milými zápletkami aj poučnými pointami.


Už desať rokov vo svete aj vo Vydavateľstve SLOVART vychádzajú bláznivé príbehy hrdinu Toma Gatesa. Na obálke knihy Chaos na desiatu sa hrdo vyníma aj zlatá pečať, ktorá upozorňuje na desať rokov s týmto knižným hrdinom. Autorka Liz Pichon aj tentokrát rozvádza dobrodružstvá v podstate celkom obyčajného chlapca Toma. V osemnástej knihe z tejto série nájdete krátke príbehy o tom, v akých najrôznejších situáciách sa môže ocitnúť tento nestarnúci hrdina, ktorý si získal srdcia detských čitateľov, aj ich rodičov.


Do obľúbenej série Malí ľudia veľké sny o osobnostiach, ktoré sa ako deti nebáli snívať vo veľkom a prežívali nevšedné osudy, pribudli ďalší hrdinovia – Neil Armstrong, ktorý sa do dejín zapísal ako prvý človek na Mesiaci a Albert Einstein, ktorý zasvätil život skúmaniu vzťahu medzi časom a priestorom a položil základy pre technológie a objavy 21. storočia.



Veľká kniha rozprávok o sviatkoch zo všetkých kútov sveta je pokračovaním Veľkej knihy rozprávok o zvieratách zo všetkých kútov sveta.

V tejto knihe nájdete päťdesiat dva rozprávok z rôznych krajín, napríklad Mrázika, Hrnček var, Žabieho princa a ďalšie známe, aj menej známe legendy a mýty z rôznych miest a období. Kniha prináša príťažlivé ilustrácie a detským čitateľom ponúka prehľad v rozprávok národov z ďalekých zemí.

Svetoznámy ilustrátor Tom Schamp je autorom knihy Vozidlá zo série Môj bláznivý obrázkový svet. V tejto nádhernej obrázkovej encyklopédii vám Kocúr Oto a jeho trošku brutálny kamoš Brutus ukážu všetko, čo sa pohybuje na kolesách, od Trójskeho koňa v starovekom Grécku až po motorky Harley Davidson, od poštového koča a parného vlaku až po limuzíny, v ktorých sa preháňajú slávne filmové hviezdy.


Pásavec, zajac a syrový sendvič od vynikajúceho autora Jemyho Stronga je prvou knihou zo začínajúcej sa série, v ktorej hrá jednu z hlavných postáv pásavec – na prvý pohľad neobvyklé zvieratko, ktoré sa zapojí do rôznych humorných, aj poučných situácií. Milá, vtipná a humorná séria s veľkým riadkovaním, vhodným aj pre začínajúcich čitateľov, môže zaujať deti už od šiestich rokov. Dôraz v príbehu je kladený na dôležitosť medziľudských vzťahov a spolunažívanie s ostatnými. V priebehu tohto roka sa čitatelia ešte môžu tešiť na podobne milý knižný titul Pásavec, zajac a veľký hlučný Medveď.