Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Psychotriler Alex Dahl Keď zmizla. Adrenalínový a vzrušujúci

Alex Dahl – Keď zmizla Foto: IKAR

Ak ťa chránili jej lži, čo s tebou urobí pravda?

Bratislava 20. apríla (OTS) - To je jedna z otázok, ktoré vám napadnú pri čítaní nového psychotrileru od nórsko-americkej autorky Alex Dahl – Keď zmizla. Už piata jej kniha, po hitoch Chlapec pri dverách, Dievča s cudzím srdcom, Nevinná hra a Smrtiaca posadnutosť.

Slobodnú matku Liv poznajú v nórskom Sandefjorde ako nenápadnú mladú ženu. Nevyčnieva, neupozorňuje na seba. Nikto vrátane jej vlastného syna netuší nič o živote, ktorý viedla, než sa nasťahovala do odľahlého domu na útese. Ak chce ochrániť malého Adriana, svoje tajomstvá si musí strážiť ako oko v hlave.

Mladá Ruska Anastasija opúšťa rodný Jekaterinburg a odchádza do Milána za kariérou modelky. Je bohatá a žiadaná, ale na novom mieste jej život naberá celkom nové kontúry. Netrvá dlho a na vlastnej koži spozná odvrátenú stranu módneho priemyslu. Potom príde osudové stretnutie a všetko sa od základov zmení. Je ochotná urobiť všetko, aby unikla...

Investigatívna novinárka Selma žije v Osle a vyšetruje podozrivé úmrtia modeliek, ktoré namiesto na prehliadkových mólach či na obálkach prestížnych časopisov skončili v temnom svete drog a prostitúcie. Stopy vedú až do najvyšších spoločenských kruhov. Jej pátranie však nadobudne nový, oveľa nebezpečnejší rozmer, keď z ospalého nórskeho mestečka bez stopy zmizne mladá žena so synom...

Pozrite si video s Alex Dahl:


Keď zmizla je strhujúci a veľmi znepokojivý psychotriler o temných chápadlách moci, o nechutnej stránke modelingu, o krutosti a bezcharakternosti. Tajomné severské krimi so silným emocionálnym nábojom. Alex nadhodila niekoľko vlákien a tie postupne prepletá (najmä novinárka Selma), aby to všetko v závere prepojila a vysvetlila.
Toľké roky som odmietala vpustiť do svojej mysle a života aj tie najprchavejšie myšlienky na neho, učila som sa zabudnúť, sústrediť sa na svojho syna a na to, čo som si predsavzala. Koniec koncov niet väčšej pomsty ako spraviť z niekoho úplne bezcenného človeka, ktorý pre vás nič neznamená...

ALEX DAHL, napoly Američanka, napoly Nórka, sa narodila v Osle a žije striedavo v nórskom Sandefjorde a v Londýne. Svoju literárnu dráhu začala publikovaním poviedok. Jej debutový román Chlapec pri dverách vyvolal mimoriadny medzinárodný ohlas a bol preložený do 10 jazykov vrátane slovenčiny.
Rovnaký úspech zožali aj jej ďalšie tri psychologické trilery Dievča s cudzím srdcom, Nevinná hra a Smrtiaca posadnutosť, ktorými sa autorka etablovala ako hviezda severského noir. V súčasnosti Alex Dahl pracuje na svojom šiestom románe s názvom Girl Friends, ktorý vyjde v Spojenom kráľovstve v júli 2023.

Milan Buno, knižný publicista