Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Knihy

Unikátny Príbeh umenia

Gombrich E. H.: Príbeh umenia Foto: Vydavateľstvo Ikar

Umenie je láska na celý život. A ak sa vám dostane takáto kniha do ruky, musíte s tým jedine súhlasiť.

Bratislava 8. júna (OTS) - V slovenčine opäť vychádza najúspešnejšia kniha o umení na svete. Vyšla už v desiatkach vydaní a predalo sa z nej viac ako 8 miliónov kusov.
Teraz ju nájdete len na www.luxusnakniznica.sk v novej úprave a za špeciálnu cenu v predpredaji. Klasické dielo pokračuje vo svojom triumfálnom postupe v oslovení budúcich generácií a zostáva prvou voľbou pre všetkých nováčikov v poznávaní umenia.

Luxusná knižnica prináša ľudskú šikovnosť a majstrovstvo v podobe unikátnych knižných publikácií. Príbeh umenia sem rozhodne patrí. Encyklopédia z pera uznávaného profesora Ernsta H. Gombricha je v exkluzívnom predpredaji so zľavou 40 % iba do konca júna.

Objavte svet umenia
Gombrichov Príbeh umenia je po celom svete cenená ako najlepší dosiaľ napísaný úvod do dejín výtvarného umenia. Je určená študentom, aj každému zo širokej verejnosti, kto chce porozumieť obrazu, soche, umeleckému slohu, smeru či obdobiu s cieľom pochopiť jeho miesto v tisícročnom vývoji umenia, jeho dobovú podmienenosť, zakotvenie v tradícii, ale aj novosť, originalitu či prevratnosť.

"Táto kniha je určená každému, kto pociťuje potrebu základnej orientácie v jedinečnej, fascinujúcej oblasti ľudskej činnosti, ktorou je umenie," píše v predhovore E. H. Gombrich. "Nováčikovi by chcela ukázať celú panorámu, pričom ho nemätie podrobnosťami; chcela by mu umožniť utriediť si zrozumiteľným spôsobom bohatstvo mien, období a slohov, ktoré zapĺňajú stránky náročnejších prác, a vybaviť ho pre čítanie špecializovanejších kníh. Pri písaní som mal pred sebou predovšetkým dospievajúcich čitateľov, ktorí svet umenia práve objavili."
Viac na www.luxusnakniznica.sk.

Profesor sir Ernst Hans Gombrich je nositeľ Radu za zásluhy, rytier Radu Britského impéria, člen Britskej akadémie. Prednášal na Londýnskej univerzite ako profesor dejín antických tradícií.
V roku 1972 bol povýšený do rytierskeho stavu a v roku 1988 sa stal nositeľom Radu za zásluhy.
Získal mnohé ďalšie medzinárodné ocenenia a vyznamenania, okrem iných Goetheho cenu (1994) a Zlatú medailu mesta Viedeň (1994).


Milan Buno, literárny publicista

Gombrich E. H.: Príbeh umenia
Foto: Vydavateľstvo Ikar