Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

V Novej Cvernovke sa začína Bratislavský knižný festival

Na archívnej snímke plagát Bratislavského knižného festivalu (BRaK). Foto: TASR - Marko Erd

BRaK sa uskutoční aj v čase aktuálnych sprísnených protiepidemických opatrení.

Bratislava 11. septembra (TASR) - V interiéri a exteriéri Novej Cvernovky sa v piatok začína 7. ročník Bratislavského knižného festivalu BRaK, ktorý potrvá do nedele 13. septembra. Okrem predajnej výstavy kníh s asi 50 vystavovateľmi sú pre návštevníkov festivalu pripravené diskusie s domácimi aj zahraničnými autormi, výstavy, autorské čítania, koncerty, divadelné predstavenia, workshopy i detský program.

"Súčasťou festivalového programu je aj konferencia 'Kríza ako príležitosť' určená najmä pre knižných vydavateľov a predajcov," informovala TASR za tím organizátorov Ivana Schwarz. Dodala, že tohtoročnou festivalovou témou je "nový folklór". Zo zahraničia na BRaK zavítajú autori Timur Vermes, Andrej Bán, György Dragomán, Anna Szabó T., Tomáš Motal, Marek Rubec, Jáchym Topol, Mariusz Szczygieł a ďalší.

BRaK sa uskutoční aj v čase aktuálnych sprísnených protiepidemických opatrení. "Počas posledného týždňa nastali v programe niektoré zmeny – nevystúpi poľská kapela Hańba a slovensko-maďarská kapela Drť a na Slovensko nepricestuje reprezentant poľskej reportážnej literatúry, spisovateľ Ziemowit Szczerek, autor známeho románu Sivý dym," poznamenala Schwarz s tým, že väčšinu programu presúvajú organizátori do exteriéru, kde bude umiestnená aj väčšia časť knižných stánkov.

Festival otvoria o 17.00 h, na programe sú vernisáže k trom výstavám, úvodná diskusia a koncerty.

Vstup na podujatie je s dobrovoľným príspevkom.