Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Knihy

Zdena Studenková: “Milujem túto autorku a jej knihu si vychutnáte!“

Foto: IKAR

Právom patrí k tomu najlepšiemu, čo Sandra Brown napísala.

Bratislava 24. októbra (OTS) - „Verím, že si túto knihu užijete rovnako ako ja. Keďže za všetkým, čo sa v príbehu deje je nelegálne pálenie whisky, tak si dajte aj vy pohárik whisky a začítajte sa,“ odkazuje známa herečka Zdena Studenková, ktorá si túto novinku s chuťou prečítala. Slepý tiger je vynikajúci historický triler, v ktorom sa brilantne spája napätie s romantikou. A právom patrí k tomu najlepšiemu, čo Sandra Brown napísala.

Pozrite sa, čo hovorí o knihe Zdena Studenková:


Píše sa rok 1920.
Bývalý vojak Thatcher je počas návratu k svojmu životu kovboja na ranči nútený vyskočiť z idúceho nákladného vlaku, aby sa vyhol problémom, no pristane v ešte väčších, než si vedel predstaviť. V deň, keď zavíta do texaského mestečka Foley, zmizne bez stopy manželka miestneho lekára. Keďže Thatcher je jediným cudzincom v meste, padne naňho podozrenie, že ju uniesol a možno aj zabil. Thatcher je pevne odhodlaný očistiť svoje meno, v ceste mu však stojí skorumpovaný starosta, nečestný šerif, neslávne známa majiteľka nevestinca a tajnej krčmy, úlisný pašerák, súperiaci paliči nelegálneho alkoholu, ale aj mladá vdova, ktorá pod krehkým zovňajškom skrýva oceľovú vôľu a odhodlanie.

Pre Laurel mal byť príchod do Foley novým začiatkom, no skončilo sa to tragédiou. Po smrti manžela a malej dcérky ostane vydaná napospas osudu a zhovievavosti svojho svokra. Rozhodne sa však vziať budúcnosť do vlastných rúk a vrhne sa do vôd lukratívneho miestneho odvetvia, čo sa ani trochu nepozdáva starým mazákom, ktorí mu doposiaľ kraľovali. Vďaka svojmu úspechu sa rýchlo dostane do hľadáčika nemilosrdných konkurentov, pre ktorých je jediným zákonom pomsta. Keď sa v meste začne stupňovať násilie, Laurel a čerstvý zástupca šerifa Thatcher sa ocitnú na opačných stranách vojny, v ktorej tečie krv rovnako ako nelegálna whisky...

Pozrite si exkluzívne video od Sandry Brown:


Sandra Brown je úžasná autorka, perfektná rozprávačka a príbeh si budete vychutnávať od prvých strán. Prenesie vás do Texasu pred sto rokmi, budete prežívať ťažké chvíle s bývalým rančerom Thatcherom, ale najmä s mladou vdovou a mamičkou Laurel.

Úžasne vykreslené postavy – nielen ich dvoch, ale aj ďalších obyvateľov mestečka: šerif Bill, samotár Ernie, mladučká Corrine, Laurelin svokor Irv, starosta... kniha má 500 strán, ale pokojne by ste prijali aj viac.
Evidentne si Sandra naštudovala vtedajšiu dobu, prohibíciu a paličov whisky, ako to vlastne prebiehalo a aké boli s tým spojené problémy – a celé to výborne podala. Príbehu nechýba dobrodružstvo, napätie, prekvapenia, stále sa niečo deje, odsýpa to a je to veľmi živé, svieže. V štvrtine príde veľký šok, veľmi smutná a dojímavá pasáž...

A v polovici zasa vyjde na povrch jedno veľké tajomstvo, ale len pre čitateľa a všeličo zapadne do seba. Je to smutné, nečakané až zvrátené.

Milan Buno, knižný publicista