Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Komunálne voľby 2018

Prioritami primátora Hnúšte budú práca a navrátenie majetku

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dušan Hein

V Hnúšti nás trápi nedostatok kvalitnejších pracovných príležitostí, pre čo musia občania odchádzať za prácou mimo regiónu. Toto chceme zmeniť, povedal primátor obce Hnúšťa Roman Lebeda.

Hnúšťa 16. novembra (TASR) – Tvorba nových pracovných miest a navrátenie odpredaného strategického majetku do rúk mesta. To sú podľa slov novozvoleného primátora Hnúšte v okrese Rimavská Sobota Romana Lebedu (nezávislý) hlavné priority, ktoré chce realizovať po svojom nástupe do funkcie.

"V Hnúšti nás trápi nedostatok kvalitnejších pracovných príležitostí, pre čo musia občania odchádzať za prácou mimo regiónu. Toto chceme zmeniť nielen kvalitnejšími investormi, ale aj podporou domácich podnikateľov a vlastnou iniciatívou pri tvorbe pracovných miest, hlavne v oblasti sociálnych služieb a cestovného ruchu," konkretizoval Lebeda s tým, že chce, aby boli občania na svoje mesto viac hrdí a aby po dlhých rokoch dostali nádej, že v Hnúšti sa oplatí ostať žiť.

Nový primátor pôsobil väčšinu predchádzajúceho volebného obdobia ako viceprimátor. V novembri 2017 ho však primátor Michal Bagačka z funkcie odvolal. "Vykonával som ju zodpovedne a veľmi aktívne. Odvolanie z postu som vnímal ako nespravodlivosť a akt pomsty. V kampani som sa však neznížil k podpásovým útokom a prezentoval som predovšetkým svoje vízie. Bežní ľudia, nijako neprepojení na politiku, sa spojili, aby ukázali, že v Hnúšti chcú po 16 rokoch zmenu," uviedol Lebeda, ktorý podľa vlastných slov svoj úspech považuje za pomyselné víťazstvo Dávida nad Goliášom.

Lebeda získal v posledných komunálnych voľbách podľa definitívnych výsledkov Štatistického úradu SR celkovo 1302 hlasov. Druhý skončil doterajší primátor Michal Bagačka (Smer-SD, SNS, Most-Híd) s 1154 hlasmi. Tretia sa umiestnila Anna Grácová (nezávislá), ktorá dostala 24 hlasov.