Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Komunálne voľby 2018

Rimavskú Sobotu opäť povedie Šimko, začal svoje tretie volebné obdobie

Jozef Šimko, archívna snímka. Foto: FOTO TASR - Ján Siman

Na utorkovom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) sa po zložení sľubu ujal funkcie.

Rimavská Sobota 4. decembra (TASR) – Rimavskú Sobotu aj naďalej povedie primátor Jozef Šimko (nezávislý), ktorý bol do tejto funkcie v novembrových komunálnych voľbách zvolený tretíkrát. Na utorkovom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) sa po zložení sľubu ujal funkcie.

"Chcem sa poďakovať všetkým občanom, ktorí využili svoje občianske právo a prišli k volebným urnám. Idem pokračovať v rozvoji nášho krásneho mesta a riešiť problémy, ktoré nás trápia, v spolupráci so všetkými poslancami MsZ, bez ohľadu na politické tričko. Verím, že všetci pochopia, že žabomyšie politické vojny spred volieb musíme dať bokom a všetci ideme bojovať za rozvoj mesta," zdôraznil Šimko pre TASR.

Spolu s ním zložilo sľub aj 20 novozvolených poslancov MsZ. Posledný poslanec Michal Demeter sa pre zdravotné dôvody nezúčastnil na prvom zasadnutí a podľa slov primátora tak sľub zloží počas budúceho rokovania.

Z pôvodného 19-členného mestského parlamentu v posledných voľbách kandidovalo 17 poslancov. Zvolených z nich bolo desať, rimavskosobotské MsZ tak má 11 nováčikov. Všetkých 21 nových poslancov kandidovalo s podporou politických strán alebo koalícií, nie je medzi nimi ani jeden nezávislý.

Koalícia SAS a OĽaNO má v MsZ štyroch poslancov, rovnako aj strana Smer-SD. Most-Híd získal tri mandáty a takisto troch poslancov bude mať koalícia SMK a KDH. Dvaja poslanci sú z SNS a po jednom z KSS, Strany moderného Slovenska, Progresívneho Slovenska, SDKÚ-DS a Národnej koalície.