Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

V Bratislave stiahli kandidatúru na primátora Karácsony a Bielik

Ilustračné foto Foto: TASR

Z desiatich kandidátov na bratislavského primátora už ostalo len šesť. Dvaja ďalší bojovníci o kreslo hlavy mesta dnes stiahli svoju kandidatúru.

Bratislava 11. novembra (TASR) – Z desiatich kandidátov na bratislavského primátora už ostalo len šesť. Dvaja ďalší bojovníci o kreslo hlavy mesta dnes stiahli svoju kandidatúru. Gabriel Karácsony (Priama demokracia) a Ivan Bielik (ĽSNS) sa rozhodli v komunálnych voľbách podporiť nezávislého kandidáta na primátora Petra Čiernika.

"Ak sa zločinci spoja k páchaniu zla, tak sa my, slušní ľudia, musíme spojiť, aby sme proti tomuto zlu vystúpili a zabránili mu ďalej prenikať do verejnosti. Ak by som chcel byť solitérom, že naša strana to dokáže bez niekoho iného, myslím si, že to vôbec nie je pravda," vysvetlil dnes Bielik. Tvrdí, že Čiernika pozná dlhé roky a nepočul o jedinej jeho kauze.

"Tých desať kandidátov je relatívne veľa a stretávame sa s takým fenoménom, že niektoré mienkotvorné médiá spomínajú kandidátov, ktorí sú vážni, čo nie je veľmi etické a obmedzuje to rovnosť v súťaži na tieto posty. My sme sa stali z pohľadu vnímania verejnosti a médií menej vážnymi kandidátmi,"
uviedol dnes Karácsony, a preto vyzval ostatných protikandidátov na spojenie, aby sa vytvoril silnejší kandidát.

Pôvodne o spojení sa rokovali piati, spolu s nezávislými kandidátmi Kristínou Ulmanovou a Andrejom Palackom. Obaja sa vraj odmietli vzdať kandidatúry v prospech Čiernika s odôvodnením, že získajú vo voľbách veľké množstvo hlasov.

Karácsony naďalej kandiduje do mestského zastupiteľstva na poslanca a na post starostu Rusoviec.

Z desiatich kandidátov tak zostalo len šesť. Koncom októbra totiž svoju kandidátku v prospech Kňažka stiahla strana Sieť. Tatiana Kratochvílová sa však s takýmto rozhodnutím nestotožnila. "Moja hodnotová štruktúra sa líši od hodnôt ponúknutých za podporu kandidatúry Milana Kňažka," vyhlásila a pripomenula, že v rámci pravidiel však môže byť jej nominácia stiahnutá navrhovateľom bez ohľadu na jej stanovisko. K Sieti sa 7. novembra pridal aj ďalší z kandidátov, aktivista z občianskeho združenia Nie ropovodu Miroslav Dragun. Kandidatúru na primátora stiahol tiež a podporil Kňažka.

O post primátora budúci týždeň 15. novembra zabojuje teda okrem Čiernika súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru), Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH, SDKÚ, Most-Híd, Sieť, NOVA) a Ivo Nesrovnal (nezávislý, vystúpil z SDKÚ). Ďalšími uchádzačmi sú ekonómka Kristína Ulmanová a umelecký fotograf Andrej Palacko.