Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia KORONAVÍRUS: Informácie pre dôchodcov

Vláda vyzvala seniorov, aby nevychádzali von, keď nemusia

Na snímke zľava minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO), minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO), minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS), minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS), minister financií SR Eduard Heger (OĽaNO), predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO), minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO), ministerka pre investície a regionálny rozvoj SR, podpredsedníčka vlády SR Veronika Remišová (Za ľudí), ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí), podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina), minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) a minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (Sme rodina) počas prvého zasadnutia novovymenovanej vlády SR v Bratislave 21. marca 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V utorok o tom informoval premiér Igor Matovič (OĽaNO).

Bratislava 24. marca (TASR) - Vláda SR a Úrad verejného zdravotníctva SR vyzvali dôchodcov, aby pre riziko ochorenia COVID-19 vychádzali zo svojho domu či bytu len v nevyhnutých prípadoch. Štát seniorom odporúča, aby radšej požiadali o pomoc iných, eliminovali sociálny kontakt s druhými ľuďmi, a to aj s rodinnými príslušníkmi.



Vláda je pripravená v prípade nutnosti aj prijať zákaz vychádzania pre konkrétne skupiny ľudí. Mestá a obce štát vyzval, aby zriadili telefónne linky pre seniorov za účelom objednania si donášky potravín. V utorok o tom informoval premiér Igor Matovič (OĽaNO).