Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia KORONAVÍRUS: Informácie pre dôchodcov

Mestský úrad vo Zvolene je pre verejnosť zatvorený do odvolania

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Stránkové hodiny sa napriek tomu nerušia, uvádza úrad.

Zvolen 26. októbra (TASR) – Mestský úrad vo Zvolene je od tohto týždňa pre verejnosť zatvorený do odvolania. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke s tým, že tak reaguje na opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Zabrániť chcú šíreniu nového koronavírusu.

Mesto bude poskytovať svoje služby obyvateľom výhradne prostredníctvom telefonických a mailových kontaktov. „Osobné návštevy úradu nebudú možné. Stránkové hodiny mestského úradu sa napriek tomu nerušia, zamestnanci všetkých odborných útvarov ostávajú obyvateľom mesta k dispozícii,“ uvádza úrad s tým, že kontaktovať ich možno priamo na ich telefónnych číslach a mailových adresách uvedených na stránke mesta www.zvolen.sk.

Samospráva tiež pripomína, že v prípade závažnej a neodkladnej záležitosti je možné kontaktovať pracovisko prvého kontaktu na telefónnom čísle +421 45/53 03 111. Ak nastane neodkladná záležitosť v súvislosti s poskytovaním sociálnych služieb, je možné kontaktovať Odbor sociálnych vecí, zdravia a rodiny na telefónnom čísle +421 45/ 53 03 262.

Pre opatrenia hygienikov nebude v pondelok ani októbrové zasadnutie zvolenského mestského zastupiteľstva. "Nový termín rokovania bude stanovený po vykonaní druhého celoplošného testovania na COVID-19," oznámilo mesto.

Podľa semafora okresov a počtu prírastkov je v súčasnosti Zvolen v červenej fáze. K 24. októbru eviduje tento región 235 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom.