Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia KORONAVÍRUS: Informácie pre dôchodcov

Ženy v Poltári ušili za päť dní 840 rúšok, rozdávajú ich najstarším

Na snímke účastníci kurzu šitia v Komunitnom centre v obci Lenartov v okrese Bardejov 2. marca 2020. Foto: TASR - Maroš Černý

Seniorom podľa požiadaviek zabezpečujú nákupy potravín, liekov, a to prostredníctvom pracovníčok komunitného centra.

Poltár 23. marca (TASR) - Nedostatok ochranných rúšok v lekárňach alebo predajniach zdravotníckych potrieb sa v Poltári rozhodli v uplynulých dňoch riešiť svojpomocne. Učiteľky materských a základných škôl, pracovníčky komunitného centra, zariadenia sociálnych služieb, členky Červeného kríža a dobrovoľníčky ušili za päť dní 840 rúšok.

"Šitie rúšok iniciovala naša primátorka Martina Brisudová na zasadnutí krízového štábu ešte začiatkom uplynulého týždňa," uviedla pre TASR vedúca oddelenia investícií výstavby, riadenia projektov, životného prostredia a verejného obstarávania Alena Marková. "Z celkového počtu ušitých rúšok sa už rozdalo asi 600," dodala.

"Začali sme rozdávať pre seniorov vo veku nad 70 rokov a od dnes by sme začali rozdávať aj pre seniorov od 65 rokov," priblížila ďalej.

Na základe opatrení, ktoré sú zverejňované na stránke mesta, informačných tabuliach a tiež mestským rozhlasom, sú občania mesta všeobecne upozorňovaní na obmedzenia stretávania sa a odporúča sa im zdržiavať sa doma. "Seniorom podľa požiadaviek zabezpečujeme nákupy potravín, liekov, a to prostredníctvom pracovníčok komunitného centra," pripomenula pracovníčka mestského úradu.