Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KORONAVÍRUS: Informácie pre dôchodcov

Prievidza začne s distribúciou rúšok pre starších ako 70 rokov

Seniori prichádzajú na nákup do potravín v Prahe vo štvrtok 19. marca 2020. Obchody s potravinami, drogérie a pošty v Česku budú najnovšie vyhradené pre ľudí nad 65 rokov od 07.00 h do 09.00 h ráno. Česká vláda zmenila svoje nariadenie z utorka, podľa ktorého mali dôchodcovia pôvodne nakupovať medzi 10.00 h a 12.00 h. Opatrenie má chrániť seniorov pred nákazou novým koronavírusom. Foto: TASR/AP

Rúška dostanú seniori do poštovej schránky, aby sa čo najviac zamedzilo potenciálnemu ohrozeniu nákazou.

Prievidza 25. marca (TASR) - Mesto Prievidza začne v tomto týždni s distribúciou rúšok pre obyvateľov starších ako 70 rokov. Ochranné pomôcky doručia zamestnanci mesta a dobrovoľníci do schránok seniorov. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Rúška bude samospráva distribuovať tým seniorom, ktorí dovŕšia k 31. marcu najmenej 70 rokov. Týchto obyvateľov je v Prievidzi podľa evidencie samosprávy približne 5500. "Doručenie budeme realizovať postupne, počas približne viac ako jedného týždňa, aj s ohľadom na dodávky rúšok od firiem, ktoré nám ich šijú a dodávajú. Sú to tisíce obálok, ktoré treba doručiť po celom meste, prosíme preto o strpenie. Samozrejme, robíme všetko, čo je v našich možnostiach, aby sme rúška doručili čo najskôr," uviedla primátorka Katarína Macháčková.

Rúška dostanú seniori do poštovej schránky, aby sa čo najviac zamedzilo potenciálnemu ohrozeniu nákazou. Dobrovoľníci ochotní pomôcť s doručovaním rúšok sa môžu prihlásiť v rámci dobrovoľníckeho programu Prievidza pomáha.

"Ak z nejakých dôvodov potrebujú obyvatelia doručiť rúško prednostne alebo ho potrebujú súrne zabezpečiť pre ohrozené osoby v inom ako seniorskom veku, prosíme, aby mesto kontaktovali na michaela.bartusova@prievidza.sk alebo telefónnom čísle 0904 752 611 v pracovných dňoch v čase od 8.00 h do 14.00 h," dodala primátorka.