Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia KORONAVÍRUS: Informácie pre dôchodcov

Seniorom v Žiari nad Hronom distribuujú ochranné rúška

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Oliver Ondráš

Sto ochranných rúšok darovalo mesto aj policajtom miestneho okresného riaditeľstva.

Žiar nad Hronom 25. marca (TASR) - Žiarska samospráva v týchto dňoch zabezpečuje distribúciu ochranných rúšok všetkým svojim obyvateľom nad 70 rokov. Primátor Peter Antal v stredu informoval, že rúška už rozdali viac ako polovici z celkového počtu 2250 týchto seniorov.

Vedúci kancelárie primátora Martin Baláž doplnil, že rúška mesto rozdalo aj ďalším 40-tim zdravotne ťažko postihnutým obyvateľom bez rozdielu veku. Sto ochranných rúšok darovalo mesto aj policajtom miestneho okresného riaditeľstva.

"Samozrejme rúškami, respirátormi a ochrannými pomôckami sme zásobili aj našich zamestnancov, ktorí sú v takzvanom prvom kontakte s obyvateľmi, aby boli všetci adekvátne chránení," podotkol Baláž s tým, že ide o mestských policajtov, opatrovateľky ale aj pracovníkov mestského úradu.

Látkové rúška mesto obstaralo od viacerých firiem či už z Púchova, Žiaru nad Hronom, ale aj od fyzických osôb. "Dohromady sme naskladnili okolo 2500 rúšok. Distribúciu zabezpečujú naši zamestnanci. Ľuďom v bytových domoch predsedovia bytových spoločenstiev," dodal Baláž.