Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia KORONAVÍRUS: Informácie pre dôchodcov

Pre seniorov šije v Senohrade rúška pracovníčka úradu

Do šitia rúšok, ktorých nosenie sa odporúča v súvislosti so šírením nového koronavírusu, sa zapojil aj 83-ročný dôchodca Imrich Somogyi z Bratislavského kraja. Oprášil šijací stroj, ktorý našiel pred rokmi v priekope a začal šiť. V Bratislave 22. marca 2020. Foto: TASR - Ivan Kríž

Podľa starostky ľudia v asi 800-člennej obci sú disciplinovaní, bez ochrany tváre ešte nikoho nevidela.

Senohrad 27. marca (TASR) - Asi 60 ochranných rúšok, ktoré ušila jedna z pracovníčok obecného úradu, rozdali v uplynulých dňoch dôchodcom v obci Senohrad v okrese Krupina. Ďalšie desiatky by chceli expedovať do domácností na budúci týždeň, tak aby boli ochránení všetci seniori, ktorých je v obci asi 250.

"Zamestnankyňa nášho úradu šije teraz rúška doma, ďalšie máme objednané od súkromnej firmy a dodané by mali byť na budúci týždeň," uviedla pre TASR starostka Oľga Bartková.

Obec ponúkla všetkým, ktorí si z rôznych dôvodov nemôžu ísť nakúpiť, možnosť objednať si nákup prostredníctvom telefónnej linky obecného úradu. Zatiaľ však takúto službu nikto nevyužil.

Podľa starostky ľudia v asi 800-člennej obci sú disciplinovaní, bez ochrany tváre ešte nikoho nevidela. "Svojpomocne si tiež vypomáhajú a našu pomoc využívajú len, keď je to naozaj nevyhnutné," dodala.