Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia KORONAVÍRUS: Informácie pre dôchodcov

Topoľčany chcú pomáhať v čase pandémie aj prostredníctvom nadácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/BTA - Minko Černev

Magistrát už zriadil aj transparentný účet, na ktorý môžu darcovia posielať dobrovoľné príspevky určené na pomoc ľuďom, ktorí sa dostali do problémov pre pandémiu spôsobenú novým koronavírusom.

Topoľčany 1. mája (TASR) – Topoľčianska radnica pripravuje pomoc obyvateľom mesta, ktorí je budú potrebovať pre koronakrízu. Na tento účel chce získať financie aj prostredníctvom verejnej zbierky.

Podľa magistrátu je z vývoja situácie v Topoľčanoch zrejmé, že čoraz viac ľudí bude odkázaných na pomoc. „Mesto nie je vždy schopné prispieť tam, kam treba, pretože je príliš zviazané dikciou zákona. Preto sme sa rozhodli pomáhať prostredníctvom Nadácie Ľudovíta Štúra, ktorú v našom meste máme,“ informovala radnica na webovej stránke mesta.

Magistrát už zriadil aj transparentný účet, na ktorý môžu darcovia posielať dobrovoľné príspevky určené na pomoc ľuďom, ktorí sa dostali do problémov pre pandémiu spôsobenú novým koronavírusom. Pravidelnou mesačnou sumou vo výške približne 30 percent zo zvýšeného platu primátora sa na účet rozhodla prispievať aj primátorka mesta Alexandra Gieciová. Odmenu poslanca odovzdá na účet nadácie aj viceprimátor Juraj Želiska.