Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Aj v zelených okresoch stále platia niektoré opatrenia proti COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pre divadelné, filmové, hudobné alebo iné umelecké predstavenia v zelených okresoch platí, že v interiéri môže byť najviac 500 ľudí a v exteriéri najviac 1000 ľudí.

Bratislava 13. júla (TASR) - Hoci sa väčšina okresov nachádza v zelenej farbe, teda v tzv. stupni monitoringu, s výnimkou žltých okresov Humenné, Ružomberok a Turčianske Teplice, stále platia preventívne opatrenia, ktoré treba dodržiavať. TASR na ne upozornila hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková.

V zelených okresoch platí, že pri vstupe na svadobné hostiny, kary, večierky a podobné podujatia v prevádzkach verejného stravovania je potrebné mať negatívny výsledok RT-PCR/LAMP testu nie starší ako 72 hodín alebo antigénového testu nie starší ako 24 hodín

Pri státí na takýchto udalostiach platí zaplnenosť do 50 percent kapacity priestoru. V interiéri môže byť maximálne 500 osôb, v exteriéri maximálne 1000 osôb. Pri sedení sa môže priestor zaplniť do 75 percent kapacity. V interiéri môže byť maximálne 500 osôb, v exteriéri maximálne 1000 osôb.

V interiéroch obchodných domov naďalej platí zákaz konzumácie jedál a nápojov. ÚVZ upozornil, že sa to netýka prevádzok verejného stravovania v obchodných domoch, ktoré sa riadia pravidlami pre prevádzky verejného stravovania.

Pre vstup do vnútorných služieb prevádzok akvaparkov sa vyžaduje negatívny test antigénový nie starší ako 24 hodín, RT-PCR/LAMP nie starší ako 72 hodín. Netreba ho deťom do desať rokov a netýka sa vstupu do toaliet, spŕch či šatní. Obsadenosť môže byť najviac 50 percent kapacity sektoru alebo maximálny počet zákazníkov 1000.

Vo fitnescentrách v zelených okresoch môže byť najviac 50 zákazníkov alebo jeden zákazník na 15 štvorcových metrov.

Pre divadelné, filmové, hudobné alebo iné umelecké predstavenia v zelených okresoch platí, že v interiéri môže byť najviac 500 ľudí a v exteriéri najviac 1000 ľudí.