Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Argentína pre koronavírus pozastavila lety z rizikových regiónov

Ľudia s ochrannými rúškami, ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Argentíne je zatiaľ 19 potvrdených prípadov nakazenia.

Buenos Aires 13. marca (TASR) - Vzhľadom na koronavírusovú pandémiu prestala Argentína vpúšťať na svoje územie cestujúcich z regiónov, ktoré sú vnímané ako rizikové. Argentínsky prezident Alberto Fernández oznámil, že lety z Európy, zo Spojených štátov, z Južnej Kórey, Japonska, Číny a Iránu sú pozastavené na 30 dní, informovala v piatok agentúra DPA.

Na ľudí, ktorí pricestovali v uplynulých dvoch týždňoch z týchto rizikových regiónov, sa vzťahuje povinná dvojtýždňová karanténa. V prípade nedodržania tejto povinnosti musia počítať s trestným stíhaním, upozornil Fernández.

Na svete dosiaľ zaznamenali takmer 135.000 prípadov nakazenia koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, a viac ako 4600 úmrtí. Vyliečilo sa viac ako 70.000 nakazených.

V Argentíne je zatiaľ 19 potvrdených prípadov nakazenia. "Táto pandémia je výzvou pre nás ako spoločnosť, pre každú provinciu, každú obec i každého jednotlivca," povedal prezident.

Aby sa šírenie koronavírusu aspoň spomalilo, pristúpila argentínska vláda k zrušeniu veľkých podujatí a vyzvala verejnosť na prísne dodržiavanie hygienických predpisov. Ceny ochranných rúšok a dezinfekčných prostriedkov upravila dekrétom.