Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Arménsko vyhlásilo pre koronavírus stav núdze

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Občania Arménska majú zakázané opustiť krajinu cez pozemné hranice a takisto sú zakázané verejné zhromaždenia s viac ako 20 ľuďmi.

Jerevan 16. marca (TASR) - Arménsko vyhlásilo v pondelok z dôvodu šírenia nového koronavírusu celoštátny stav núdze a oznámilo aj ďalšie opatrenia na zabránenie združovaniu ľudí či cestovné obmedzenia. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

"Chceme zastaviť šírenie vírusu, ktorý ohrozuje životy a zdravie verejnosti, preto sa vláda rozhodla vyhlásiť stav núdze," povedal na zasadnutí kabinetu vysielanom v televízii minister spravodlivosti Rustam Badasian.

Občania Arménska majú zakázané opustiť krajinu cez pozemné hranice a takisto sú zakázané verejné zhromaždenia s viac ako 20 ľuďmi. Stav núdze začal platiť v pondelok od 15.00 h SEČ a zostane v platnosti do 14. apríla.

Vnútrozemská krajina a bývalá sovietska republika s 2,9 milióna obyvateľmi hlásila 30 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, vrátane štyroch nových prípadov z pondelka. Najmenej 300 ľudí je v karanténe.