Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Bytovka pre COVID v karanténe, na okne sa zjavil nápis: Pošlite pivo

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Lockdown v Sydney sa má podľa pôvodného plánu skončiť v piatok, pravdepodobné však je, že sa aj napriek poklesu počtu nových infekcií za uplynulých 24 hodín však jeho predĺži.

Sydney 13. júla (TASR) - Pre jeden bytový dom v austrálskom meste Sydney zaviedli miestne úrady v utorok prísny lockdown v snahe potlačiť rýchlo sa šíriaci výskyt koronavírusu. Informuje o tom agentúra DPA.

Polícia začala strážiť predný i zadný vchod bytovky v štvrti Bondi, kde testy preukázali ochorenie COVID-19 u deviatich obyvateľov. Odchod z objektu tohto domu i príchod doň boli zakázané.

Na jednom z okien budovy sa objavil nápis „Pošlite pivo", na druhom bolo vidieť transparent „Kde je vakcína?", približuje DPA.

V Sydney je v súčasnosti tri týždne trvajúci čiastočný lockdown v dôsledku výskytu koronavírusu. Úrady obyvateľom nariadili, aby nevychádzali z domu – okrem nevyhnutných prípadov, ako sú nákup potravín, lekárske ošetrenie či pravidelné telesné cvičenie.

Prísnejšie opatrenia vrátane 14-dňovej povinnej karantény platia pre ľudí, ktorí navštívili lokality vyhlásené za miesta výskytu vírusu.

Obyvatelia jednej štvrti na juhozápade Sydney, kde sa vírus v súčasnosti najrýchlejšie šíri, majú nariadené testovať sa každé tri dni v prípade, že chodia do práce.

Plne zaočkovaných proti koronavírusu je necelých desať percent Austrálčanov, obyvatelia sú teda v súvislosti s rýchlo sa šíriacim koronavírusovým variantom delta veľmi zraniteľní, analyzuje DPA.

Lockdown v Sydney sa má podľa pôvodného plánu skončiť v piatok, pravdepodobné však je, že sa aj napriek poklesu počtu nových infekcií za uplynulých 24 hodín však jeho predĺži.