Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Austrália má najviac hospitalizovaných s covidom od začiatku pandémie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počet hospitalizovaných s covidom v Austrálii rastie od konca júna. Približne v rovnakom čase sa v krajine stali dominantnými subvarianty BA.4 a BA.5 variantu omikron.

Canberra 25. júla (TASR) - Počet obyvateľov Austrálie hospitalizovaných s ochorením COVID-19 dosiahol v pondelok 5450, čo je najviac od začiatku pandémie. Austrálsky zdravotnícky systém v súčasnosti zaťažuje šírenie subvariatov variantu omikron. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Počet hospitalizovaných s covidom v Austrálii rastie od konca júna. Približne v rovnakom čase sa v krajine stali dominantnými subvarianty BA.4 a BA.5 variantu omikron.

Počet hospitalizovaných ľudí s ochorením COVID-19 v Austrálii prekročil doterajšie maximum z januára tohto roka, keď bolo počas prvej omikronovej vlny hospitalizovaných 5390 ľudí.

V Austrálii okrem toho rastie i denný počet úmrtí, ktorý v sobotu prvýkrát prekonal 100. Situáciu v zdravotníctve okrem toho zhoršuje i to, že je nakazených alebo sa musí izolovať mnoho zdravotníckych pracovníkov.

V krajine prepukla nákaza koronavírusu taktiež vo vyše 1000 domovoch dôchodcov. V mnohých týchto zariadeniach pritom chýba personál a tak s ich prevádzkou bude až do septembra vypomáhať armáda, oznámil austrálsky minister obrany Richard Marles.

Austrália je jednou z krajín, kde je proti ochoreniu COVID-19 zaočkovaných najviac ľudí. Dvoma dávkami vakcíny sa doposiaľ dalo zaočkovať približne 95 percent ľudí starších než 16 rokov a približne 71 percent obyvateľov je zaočkovaných i posilňujúcou dávkou.

V Austrálii tiež zaznamenali približne 9,13 milióna prípadov nákazy koronavírusu a 11.181 súvisiacich úmrtí, čo je relatívne málo v porovnaní s inými rozvinutými krajinami, píše Reuters.