Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Koronavírus

Termíny očkovania v Rooseveltovej nemocnici aktuálne menia

Stred areálu Nemocnice s poliklinikou F. D. Roosewelta na Námestí Ludvíka Svobodu v Banskej Bystrici, archívna snímka. Foto: TASR - Jozef Ďurník

Nemocnica upozorňuje, aby záujemcovia o očkovanie sledovali jej stránku alebo profil na sociálnej sieti, kde zistia aktuálne otváracie hodiny na daný deň. Záujem sa každý týždeň mení.

Banská Bystrica 13. septembra (TASR) - Prevádzka vakcinačného centra Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici sa mení aktuálne každý týždeň podľa počtu záujemcov. Počas tohto týždňa očkuje len vo štvrtok (16. 9.) doobeda vakcínou od Pfizer/BioNTech aj bez registrácie. Informovala o tom nemocnica v pondelok na sociálnej sieti.

Vo vakcinačnom centre Rooseveltovej nemocnice začali s očkovaním proti ochoreniu COVID-19 koncom vlaňajšieho decembra. Odvtedy denne zaočkovali aj viac ako 600 ľudí.

„V týchto dňoch sme podali už stotisícu dávku vakcíny. Dostala ju pani Eva z Banskej Bystrice, ktorá sa bola preočkovať druhou dávkou,“ informovala Ružena Maťašeje, hovorkyňa nemocnice.

„Vakcína je stále jediná dostupná prevencia pred ochorením COVID-19, ktoré obmedzuje život nás všetkých už vyše roka. Sme radi, že naše zariadenie mohlo významne prispieť k prevencii a zníženiu šírenia tohto ochorenia,“ uviedla koordinátorka centra Veronika Urdová.

Nemocnica upozorňuje, aby záujemcovia o očkovanie sledovali jej stránku alebo profil na sociálnej sieti, kde zistia aktuálne otváracie hodiny na daný deň. Záujem sa každý týždeň mení.

Vzhľadom na aktuálnu epidemickú situáciu vydala rovnako v pondelok Detská fakultná nemocnica s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici aktualizáciu „svojho“ COVID automatu. Je to prehľadná tabuľka, v ktorej sú uvedené všetky opatrenia, ktoré vyžaduje a sú rozdelené podľa toho, či ide o pacienta, sprevádzajúcu osobu alebo návštevu a tiež, či ide o vyšetrenie, zákrok, prípadne hospitalizáciu. Bližšie informácie zverejnila na svojej webovej stránke.