Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Koronavírus

Bahrajn oznámil prvé úmrtie na koronavírus

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obeťou ochorenia je žena vo veku 65 rokov, ktorá sa už liečila na predchádzajúce ochorenia, napísalo ministerstvo na Twitteri.

Manáma 16. marca (TASR) - Bahrajnské ministerstvo zdravotníctva v pondelok ohlásilo prvé úmrtie na nový koronavírus v krajine. Ide zároveň o prvý smrteľný prípad spomedzi šiestich krajín združených v Rade pre spoluprácu arabských štátov Perzského zálivu (GCC). Informovala o tom agentúra AFP.

Obeťou ochorenia je žena vo veku 65 rokov, ktorá sa už liečila na predchádzajúce ochorenia, napísalo ministerstvo na Twitteri.

V Bahrajne hlásili podľa agentúry TASS doposiaľ 200 potvrdených prípadov nákazy, pričom 30 pacientov sa už uzdravilo.

V rámci krajín GCC bolo doteraz zaznamenaných takmer 1000 prípadov infikovaných osôb. Väčšinu z nich tvoria ľudia, ktorí sa vrátili z Iránu, kde do nedele už ochoreniu Covid-19 podľahlo viac ako 700 ľudí.

Členské štáty GCC - Saudská Arábia, Spojené arabské emiráty, Kuvajt, Bahrajn, Katar a Omán v boji proti pandémii koronavírusu prijali viacero prísnych opatrení. Zatvorené sú napríklad kiná a iné zábavné centrá, niektoré krajiny pristúpili k zatvoreniu fitnes a wellness centier. Najprísnejšie opatrenia spomedzi spomínaných krajín cez víkend prijal Kuvajt, ktorý takmer uzavrel svoje hranice.