Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Koronavírus

Bardejovské kúpele do konca marca neprijímajú nových klientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Remiaš

Vlani mali Bardejovské kúpele najlepší rok v histórii.

Bardejov 19. marca (TASR) - Bardejovské kúpele od pondelka (16. 3.) neprijímajú nových klientov na pobyt. Týka sa to všetkých, aj klientov zdravotných poisťovní na základe schváleného návrhu na kúpeľnú liečbu. Opatrenie platí zatiaľ pre klientov s nástupom do 30. marca. Nové opatrenia súvisiace s výskytom nového koronavírusu budú kúpele prijímať podľa potreby. TASR o tom vo štvrtok informovala ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

"Fungujeme v obmedzenom režime. Klienti zdravotných poisťovní, ktorí už sú na liečení, majú služby poskytované na základe usmernení, ktorými sa zamedzuje ich zhromažďovanie. Procedúry sa riešia len individuálne, všetky skupinové procedúry sme pozastavili. Nefunguje ani wellness, rehabilitačný bazén či telocvične, squash a podobne. Zrušili sme samozrejme aj bufetové stravovanie. Klienti dostali rúška, zamestnanci ich už majú dlhšie. Všetko dezinfikujeme a ideme v súlade s nariadeniami hlavného hygienika," uviedla Šatanková.

Návštevy rodinných príslušníkov v areáli sú zakázané. Kúpele požiadali klientov, ktorí majú zakúpené komerčné pobyty, aby požiadali o náhradné termíny. Pri presune budú zohľadnené rovnaké cenové podmienky, aj keď sa zakúpené pobyty presunú na neskorší termín.

Kúpele už minulý týždeň prijali preventívne opatrenia v súvislosti s výskytom nového koronavírusu pre verejnosť. Vedenie spoločnosti, v súlade s pokynmi a nariadeniami MZ SR, ústredného krízového štábu, hlavného hygienika a opatreniami prijatými primátorom Bardejova, prijalo preventívne opatrenia.

Až do odvolania zatvorilo pre verejnosť Wellness Spa v hoteli Ozón, bazén v Balneoterapii, soľnú jaskyňu, muzeálny apartmán v hoteli Alžbeta, Beauty Studio v hoteli Ozón a zrušilo predaj voľnopredajných procedúr. Zrušili aj všetky plánované spoločenské a kultúrne aktivity, hromadné prednášky a organizované výlety.

Vlani mali Bardejovské kúpele najlepší rok v histórii. Navštívilo ich 31.011 osôb, čo bolo o 3174 viac ako v roku 2018. Kúpele vlani zaznamenali aj zvýšenie počtu prenocovaní o 17.289, na celkových 289.353. Za rok 2019 dosiahla akciová spoločnosť Bardejovské kúpele tržby vo výške 15,8 milióna eur, čo predstavovalo nárast o 14,62 percenta oproti roku 2018. Vlani mali kúpele 357 zamestnancov.