Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Vyše 11.000 ľudí sa minulý týždeň zaočkovalo v Banskobystrickom kraji

Na archívnej snímke podpredseda BBSK Ondrej Lunter. Foto: TASR Lukáš Mužla

Očkovanie podporili svojou účasťou podpredseda kraja Ondrej Lunter a hlavný lekár BBSK Jozef Botka.

Banská Bystrica 20. decembra (TASR) – Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) uplynulý týždeň zintenzívnil výjazdy a vakcínu v jeho réžii v týždni od 11. do 19. decembra dostalo vďaka výjazdovým očkovacím jednotkám takmer 4500 záujemcov. V troch očkovacích centrách kraja podali 6700 vakcín. TASR o tom v pondelok informovala vedúca oddelenia komunikácie BBSK Lenka Štepáneková.

„Kraj zaočkoval približne o 1500 ľudí viac ako za predchádzajúcich deväť dní. Najvýraznejší nárast záujmu spomedzi pravidelných výjazdových miest pritom zaznamenal v Detve - o 74 percent. V troch očkovacích centrách kraja v Banskej Bystrici, Zvolene a Lučenci dostalo počas tohto obdobia vakcínu 6736 záujemcov a celkový počet zaočkovaných tak spolu s výjazdmi presiahol číslo 11.200,“ konštatovala Štepáneková.

Očkovanie podporili svojou účasťou podpredseda kraja Ondrej Lunter a hlavný lekár BBSK Jozef Botka.

„Bolo príjemné stretnúť sa s ľuďmi, ktorí prišli na očkovanie. Mal som sa možnosť osobne porozprávať sa o tom, ako vnímajú situáciu s pandémiou, prečo sa rozhodli dať zaočkovať, ale aj ako sa tešia na sviatky,“ reagoval Lunter, ktorý pomáhal s registráciou záujemcov.

K očkovaniu vyzvali formou krátkeho videa zverejneného na sociálnych sieťach kraja i viaceré osobnosti kultúry priamo z regiónu.