Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Belgický kráľovský pár mal negatívny aj druhý test na COVID-19

Na archívnej snímke kráľ Filip (vpravo) a kráľovná Mathilde na balkóne kráľovského paláca v Bruseli. Foto: TASR/AP

Aj napriek tomu, že výsledky prvého testu boli negatívne, kráľovský pár musel obmedziť svoje kontakty a zrušiť všetky naplánované činnosti a verejné vystúpenia.

Brusel 7. septembra (TASR) - Druhý test na COVID-19, ktorý v pondelok absolvoval belgický kráľ Filip a jeho manželka kráľovná Mathilde, bol negatívny, čo kráľovskému páru umožní pokračovať vo svojej činnosti už od utorku. Uviedla tlačová agentúra Belga s odkazom na zdroje z Prezidentského paláca.

Belga pripomenula, že minulý týždeň v stredu (1.9) bola zverejnená informácia, že jeden z členov kráľovskej rodiny bol pozitívne testovaný na koronavírus. Kráľ a kráľovná majú spolu štyri deti. Agentúra s odkazom na dobre informované zdroje uviedla, že infikované bolo jedno z mladších detí, čo kráľovský pár viedlo k tomu, aby si dali okamžite urobiť test.

Aj napriek tomu, že výsledky prvého testu boli negatívne, kráľovský pár musel obmedziť svoje kontakty a zrušiť všetky naplánované činnosti a verejné vystúpenia. Stretnúť sa mali s členmi občianskej iniciatívy "Buďme hrdinami", ktorá sa snaží každoročne odmeňovať 50 bežných občanov za rôzne prejavy hrdinskosti. Zúčastniť sa mali aj na tradičnom atletickom podujatí Memoriál Van Damme a kráľovná bola očakávaná v Múzeu módy (MoMu) v Antverpách.

Kráľovský palác po uskutočnení druhého testu na COVID-19 potvrdil, že od utorka kráľ a kráľovná pokračujú vo svojich aktivitách. V utorok kráľovná Mathilde navštívi školu vo flámskom mestečku Zottegem a kráľ v stredu zavíta do mládežníckeho centra v bruselskej štvrti Marolles. Niektoré vynechané minulotýždňové aktivity boli presunuté na iný dátum.





(spravodajca TASR Jaromír Novak)