Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Tréner bobistky Čerňanskej Jagnešák mal nejasný test, je v karanténe

Milan Jagnešák, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Na ZOH sa v minulosti zúčastnil štyrikrát ako pilot slovenskej posádky, v Pekingu je ako tréner Čerňanskej, ktorá sa predstaví v novej disciplíne - monoboboch žien.

Peking 4. februára (TASR) - Člen slovenskej výpravy na ZOH 2022, ktorý je v karanténe, je Milan Jagnešák, tréner bobistky Viktórie Čerňanskej. Predseda Slovenského zväzu bobistov mal po prílete do Číny nejasný výsledok testu na koronavírus a musel zamieriť do izolácie na izbe. Informoval o tom denník Šport vo svojom piatkovom vydaní.

"Prekonal som angínu a po príchode do Pekingu som mal nejasný výsledok testu na koronavírus. Takmer všetok čas trávim na izbe, od prvého dňa ma stráži na chodbe človek v skafandri, takže nemôžem v podstate nikam slobodne ísť. Boli prehliadky trate, na ktoré som sa nedostal. Nemôžem robiť svoju robotu. Teraz sa aspoň dostanem na tréning, ale iba tak, aby som s nikým neprišiel do kontaktu," uviedol Jagnešák pre Šport.

Na ZOH sa v minulosti zúčastnil štyrikrát ako pilot slovenskej posádky, v Pekingu je ako tréner Čerňanskej, ktorá sa predstaví v novej disciplíne - monoboboch žien. Devätnásťročnej bobistke však nemôže plnohodnotne pomáhať v príprave: "Som nešťastný. Na Slovensku som mal štyri potrebné PCR testy negatívne, kompetentní boli informovaní o mojom zdravotnom stave. V aplikácii, ktorú musí každý používať, som mal potvrdený zelenou farbou vstup do Číny. Cítim sa ako vo väzení, som akoby zadržiavaný na slobode."