Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Maltézska pomoc bude v Bratislave naďalej zabezpečovať dovoz stravy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Organizácia zároveň vyzýva ľudí, aby sa pozreli okolo seba, či sa v ich okolí nenachádza senior, ktorý potrebuje pomoc.

Bratislava 15. marca (TASR) - Maltézska pomoc Slovensko (MPS) v Bratislave bude aj naďalej zabezpečovať dovoz stravy seniorom, ktorí sú doma z dôvodu šírenia nákazy novým koronavírusom. Denne navštívi viac ako 80 domácností. TASR o tom informoval hovorca MPS Tibor Uljacký.

MPS do svojich služieb zaviedla prísne hygienické pravidlá. "Obedy sú roznášané v rúškach, ochranných rukaviciach a bez osobného kontaktu priamo pred dvere domácností, kde sa ocitli tí najzraniteľnejší. Po každom odovzdanom obede sú použité dezinfekčné prostriedky," hovorí Uljacký. Dodáva, že každodenne situáciu prehodnocujú, no ich dosah je obmedzený. "Robíme, čo môžeme," podotkol Uljacký.

MPS zároveň vyzýva ľudí, aby sa pozreli okolo seba, či sa v ich okolí nenachádza senior, ktorý potrebuje pomoc. "Napriek snahe o pomoc ich však nevystavujte riziku, noste ochranné rukavice, rúško na tvári a držte sa v bezpečnej vzdialenosti," apeluje MPS. Uvádza tiež, že ľudia musia byť rozvážni a majú pomôcť zabrániť tomu, aby ochoreli tí najslabší.