Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Bratislavský kraj rozšíril počet očkovacích dní proti COVID-19 na NFŠ

Na snímke vchod do priestorov NFŠ v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Rezervovať si termín je možné na internetovej stránke www.bratislavskykraj.sk/koronavirus.

Bratislava 27. decembra (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril počet očkovacích dní proti ochoreniu COVID-19. Očkovať sa bude na Národnom futbalovom štadióne (NFŠ) od utorka do štvrtka (28. 12. - 30. 12.). Jeden očkovací deň pribudne vo štvrtok aj v Malackách. Samospráva reaguje na zvýšený dopyt obyvateľov. TASR o tom informoval riaditeľ komunikačného odboru BSK Michal Feik.

Začiatkom januára pribudnú ďalšie štyri dni, a to 4. januára, 7. až 8. januára a 10. januára. "Aj napriek tomu, že všetci by sme chceli cez vianočné sviatky oddychovať, zodpovednosť nám to nedovolí. Preto očkujeme aj medzi sviatkami a po Novom roku," uviedol predseda BSK Juraj Droba.

Vo veľkokapacitnom očkovacom centre na NFŠ podávajú prvú, druhú aj tretiu dávku vakcíny Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech. Najväčší záujem je o tretiu dávku. Samosprávny kraj ňou očkuje záujemcov, ktorí majú viac ako 18 rokov a od očkovania druhou dávkou vakcíny od spoločností AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna alebo Sputnik V uplynuli viac ako tri mesiace alebo od očkovania prvou dávkou vakcíny od Johnson & Johnson uplynulo viac ako osem týždňov.

BSK aktuálne očkuje len vopred zaregistrovaných ľudí, a to buď cez štátny systém Národného centra zdravotníckych informácií, alebo cez vlastný rezervačný systém, kde si môže záujemca vybrať dátum aj čas. "Registrujte sa, čakajte na pridelenie termínu, prípadne si ho vyberte. Bez termínu vás nemusíme zaočkovať a ak, tak len za cenu neodhadnuteľne dlhého čakania," odkázal na sociálnej sieti riaditeľ odboru zdravotníctva Úradu BSK a lekár kraja Tomáš Szalay.

Podotkol zároveň, že ľudia by sa nemali nechať zaskočiť ani miestami dlhšími radmi, ktoré sa pred štadiónom môžu tvoriť, hoci vyzerajú demotivujúco. Ubezpečil, že kraj očkuje a vybavuje záujemcov svižne. "Keď 'fičíme' na plné obrátky, blížime sa k priepustnosti ôsmich ľudí za minútu," poznamenal Szalay. Doplnil zároveň, že na NFŠ si netreba tlačiť ani vypĺňať žiadne tlačivá, na štadióne sa všetko zapisuje priamo do eZdravia.

Rezervovať si termín je možné na internetovej stránke www.bratislavskykraj.sk/koronavirus.