Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Druhý test nepotvrdil prítomnosť koronavírusu u prezidenta Brazílie

Na snímke zo 7. marca 2020 brazílsky prezident Jair Bolsonaro (uprostred), americký prezident Donald Trump (druhý vľavo) a americký viceprezident Mike Pence a hovorca brazílskeho prezidenta Fábio Wajngarten (za Trumpom) počas obeda na Floride. Brazílsky prezident Jair Bolsonaro má pozitívny test na nový koronavírus. Informoval o tom v piatok 13. marca 2020 denník Guardian. Bolsonaro podstúpil test na koronavírus po tom, čo ochorenie spôsobené týmto patogénom diagnostikovali u jeho hovorcu Fábia Wajngartena. Prezidentov syn Eduardo na Twitteri uviedol, že jeho otec nemá "žiadne príznaky ochorenia". Foto: TASR/AP

Bolsonaro podstúpil test na koronavírus po tom, čo ochorenie spôsobené týmto patogénom diagnostikovali u jeho hovorcu Fábia Wajngartena.

Rio de Janeiro 13. marca (TASR) – Druhý test na prítomnosť koronavírusu SARS-CoV-2 u brazílskeho prezidenta Jaira Bolsonara bol negatívny a nepotvrdil výsledky prvého. Bolsonaro teda netrpí ochorením COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje.

Brazílske a svetové médiá predtým uviedli, že brazílsky prezident mal pozitívny test na koronavírus. Voči týmto správam sa ohradil aj jeho syn Eduardo, ktorý ich označil za lži a upozornil, že je nutné počkať na výsledky druhého testu.

Bolsonaro podstúpil test na koronavírus po tom, čo ochorenie spôsobené týmto patogénom diagnostikovali u jeho hovorcu Fábia Wajngartena.

Vo svete si pandémia koronavírusu SARS-CoV-2 dosiaľ vyžiadala 5111 mŕtvych a v 132 krajinách sa nakazilo viac ako 139 000 osôb. Viac ako 70 700 ľudí sa z nákazy vyliečilo.

Nový koronavírus, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19, prvý raz zaznamenali koncom vlaňajšieho decembra v čínskom priemyselnom veľkomeste Wu-chan, odkiaľ sa pravdepodobne rozšíril ďalej po krajine a do zahraničia.