Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Koronavírus

Anglickú Premier League prerušili až do 30. apríla

Brankár Bournemouthu Aaron Ramsdale (vpravo) zachraňuje počas zápasu anglickej futbalovej Premier League Liverpool - Bournemouth na Anfield štadióne v anglickom Liverpoole 7. marca 2020. Foto: TASR/AP

Ligu možno dohrajú až v júni. Prerušenie súťaží sa týka všetkých futbalových stretnutí na Britských ostrovoch.

Londýn 19. marca (TASR) - Najvyššia anglická futbalová súťaž Premier League sa nebude hrať minimálne do 30. apríla. Dôvodom je obava zo šírenia koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA.

Vedenie anglickej Futbalovej asociácie (FA) zároveň zrušilo pravidlo, na základe ktorého sa liga musí dohrať do 1. júna. Minulý týždeň súťaž prerušili do 3. apríla. "FA a Premier League sa zhodli v tom, že sa súťaž dohrá," uvádza sa v spoločnom vyhlásení.

Prerušenie súťaží sa týka všetkých futbalových stretnutí na Britských ostrovoch. V krajine evidujú vyše 2626 prípadov ochorenia COVID-19, 108 ľudí zomrelo. "Vývoj nákazy je momentálne nepredvídateľný, takže musíme prijať opatrenia, aby sme ochránili zdravie hráčov, zamestnancov a fanúšikov, to je pre nás priorita. Budeme rešpektovať nariadenia vlády a monitorovať situáciu. Potom prehodnotíme naše možnosti, aby sme našli spôsob ako dohrať sezónu," uviedli v spoločnom stanovisku.