Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Premier League prerušili minimálne do 3. apríla

Hráč Manchester City Raheem Sterling bojuje o loptu počas zápasu anglickej futbalovej Premier League Manchester United - Manchester City na štadióne Old Trafford v Manchestri 8. marca 2020. Foto: TASR/AP

Dôvodom je obava zo šírenia koronavírusu.

Londýn 13. marca (TASR) - Najvyššiu anglickú futbalovú súťaž Premier League prerušili, hrať sa nebude minimálne do 3. apríla. Dôvodom je obava zo šírenia koronavírusu.

Prerušené sú tiež aj všetky ostatné profesionálne súťaže a ženská liga. Medzi nakazených najnovšie pribudli aj tréner Arsenalu Londýn Mikel Arteta a hráč Chelsea Callum Hudson-Odoi.

"Predovšetkým, prajeme Mikelovi a Callumovi rýchle uzdravenie. V tejto bezprecedentnej situácii pracujeme v úzkej spolupráci s klubmi, vládou a Futbalovou asociáciou (FA). Zaistenie zdravia a bezpečnosti pre každého hráča, člena realizačného tímu a fanúšika je pre nás priorita. Napriek tomu, že to bude výzvou, pokúsime sa nájsť v kalendári miesto pre zrušené zápasy, keď to bude bezpečné," vyhlásil výkonný riadieteľ Premier League Richard Masters vo vyhlásení, ktoré zverejnila oficiálna stránka súťaže.