Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

UEFA odložila budúcotýždenné odvetné zápasy LM i EL

Futbalisti Manchestru City triumfovali v úvodnom stretnutí osemfinále Ligy majstrov 2019/2020 na ihrisku Realu Madrid 2:1. Foto: TASR/AP

Správu zverejnila na oficiálnej stránke.

Nyon 13. marca (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) odložila všetky zápasy európskych súťaží naplánované na budúci týždeň. Dôvodom je epidémia koronavírusu. Neuskutočnia sa tak zvyšné štyri odvetné stretnutia osemfinále Ligy majstrov, ani odvety Európskej ligy. Správu zverejnila na oficiálnej stránke.

Zároveň zrušila žreb ďalších kôl, ktorý sa mal uskutočniť v piatok 20. marca. O ďalšom osude európskych futbalových súťaží i majstrovstiev Európy sa rozhodne na krízovom mítingu UEFA, ktorý je na programe v utorok 17. marca.

Vo štvrtok sa z pôvodne plánovaných ôsmich duelov osemfinále Európskej ligy odohralo iba šesť. Getafe nevycestovalo do Milána na duel s Interom a AS Rím neodletel na súboj s FC Sevilla.

Budúci týždeň bola v programe Ligy majstrov aj odveta medzi Juventusom Turín a Lyonom, no taliansky klub je aktuálne v karanténe po pozitívnom teste na koronavírus, ktorý mal obranca Daniele Rugani. V izolácii je aj Real Madrid, ktorý mal nastúpiť tiež 17. marca na trávniku Manchesteru City.