Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

V tomto roku sa nebude hrať ani Copa America

Futbalisti Argentíny si vybojovali bronzové medaily na Copa America. V sobotňajšom zápase o tretie miesto zvíťazili nad obhajcami zlata z Čile 2:1. Foto: TASR/AP

Turnaj sa mal konať od 12. júna do 12. júla v Argentíne a Kolumbii.

Buenos Aires 17. marca (TASR) - V tomto roku sa neodohrá ani juhoamerický futbalový šampionát Copa America. Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) rozhodla v utorok o odložení turnaja, ktorý sa mal konať od 12. júna do 12. júla v Argentíne a Kolumbii, pre šírenie nového koronavírusu.

Zástupcovia CONMEBOL stanovili predbežný náhradný termín na 11. júna až 11. júla 2021. O preložení podujatia rozhodli v rovnaký deň, keď Európska futbalová únia (UEFA) pristúpila k ročnému odloženiu ME. "Ďakujeme prezidentovi UEFA Alexandrovi Čeferinovi za spoluprácu a koordinované rozhodnutie v prospech svetovej futbalovej rodiny," uviedla konfederácia na svojom webe.

O preložení turnaja rozhodli v súvislosti s koronavírusovou krízou. Hoci Južná Amerika nie je postihnutá v takej miere ako Európa, aj tam pribúdajú prípady. Kým hostiteľská krajina Argentína eviduje 68 prípadov ochorenia COVID-19, v Brazílii zaznamenali nárast o 67 nakazených, dosiaľ ochorelo 301 ľudí a jeden človek na nový koronavírus SARS-CoV-2 zomrel. "Pristúpili sme k mimoriadnemu opatreniu na základe neočakávanej situácie. Musíme spraviť všetko, aby sme zamedzili ďalšiemu šíreniu vírusu. Pre členov CONMEBOL to nebolo ľahké rozhodovanie, ale v tomto čase je to najlepšie pre bezpečnosť všetkých. Nepochybujeme, že o rok bude turnaj ešte lepší," uviedla CONMEBOL v komuniké.