Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Koronavírus

Banskobystrická nemocnica hlási prvú osobu nakazenú koronavírusom

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Nemocnica uviedla, že infikovaný muž je izolovaný a stará sa o neho vyhradený personál, ktorý k nemu pristupuje v ochrannom odeve.

Banská Bystrica 13. marca (TASR) – Na oddelení infektológie v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici zaznamenali prvý pozitívny prípad na nový koronavírus. Ide o muža, u ktorého laboratórne vyšetrenie v piatok potvrdilo prítomnosť tohto vírusu. Informovala o tom v piatok podvečer banskobystrická nemocnica na sociálnej sieti.

"Ide o prvého pozitívneho pacienta v Banskej Bystrici. Jeho stav je stabilizovaný, priebeh ochorenia je v tomto čase ľahký. Muž je izolovaný, stará sa o neho vyhradený personál, ktorý k nemu pristupuje v ochrannom odeve. Pracoval v Taliansku," uvádza nemocnica.



"Ubezpečujeme pacientov a verejnosť, že sme v posledných dňoch prijali množstvo opatrení, aby sme mohli poskytovať bezpečnú zdravotnú starostlivosť pre tých, ktorí to potrebujú a zároveň chránili tých, čo sa o vás starajú - náš personál. Žiadame pacientov, aby dôsledne rešpektovali naše pokyny, správali sa racionálne a zodpovedne, hlavne nezatajovali informácie o svojom zdravotnom stave, kontaktoch a cestovateľskej anamnéze," zdôrazňuje Rooseveltova nemocnica na facebooku.

Počas piatkového popoludnia pribudli ďalšie dva pozitívne prípady nového koronavírusu. Dokopy je ich na Slovensku 32. TASR o tom v piatok večer informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Jeden muž, vyšetrený vo Fakultnej nemocnici v Trnave, je v domácej izolácii. Druhý, vyšetrený vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, je hospitalizovaný.

Počas piatka tak pribudlo spolu 11 pozitívnych prípadov. Z nich v jednom prípade ide o detského pacienta.