Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Koronavírus

Známy iluzionista Dynamo bol pozitívne testovaný na COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dynamo (37), vlastným menom Steven Frayne, trpí Crohnovou chorobou a artritídou, čo zvyšuje riziko závažného zhoršenia jeho zdravotného stavu následkom nákazy novým typom koronavírusu.

Londýn 3. apríla (TASR) - Britský iluzionista Dynamo vo štvrtok oznámil, že bol pozitívne testovaný na vírusové ochorenie COVID-19 po tom, ako sa uňho prejavili "ťažké príznaky". Informuje o tom spravodajská stanica Sky News.

Dynamo (37), vlastným menom Steven Frayne, trpí Crohnovou chorobou a artritídou, čo zvyšuje riziko závažného zhoršenia jeho zdravotného stavu následkom nákazy novým typom koronavírusu.

Dynamo zverejnil svoju diagnózu na sociálnej sieti Twitter, pričom viac než dvom miliónom svojich followerov odkázal, že súkromný test na COVID-19 sa rozhodol absolvovať z mnohých dôvodov.

Iluzionista, známy z televíznych šou, vyzval ľudí, aby brali problematiku koronavírusu vážne.

"Mám v rukách výsledky testu a, žiaľ, som COVID-19 pozitívny. Som vysoko rizikovým pacientom, pretože mám ďalšie zdravotné problémy a podstupujem imunosupresívnu terapiu. Hoci som nemal horúčku, moje symptómy boli dosť ťažké. Všetkých, s ktorými som prišiel do kontaktu, som informoval, aby mohli pristúpiť k vlastným opatreniam," uviedol Dynamo.

"V uplynulých týždňoch sa u mňa objavili symptómy ako neprestávajúci kašeľ a rozličné bolesti," spresnil iluzionista, ktorý je momentálne v dobrovoľnej izolácii. Podľa vlastných slov však príznaky postupne ustupujú.

"Táto choroba môže postihnúť kohokoľvek - nerobí rozdiely a môže sa prejaviť rozličnými spôsobmi. Všetci sme naozaj ohrození," varoval Dynamo a na záver vyzdvihol zdravotníkov a ďalších, ktorí usilovne pracujú na fungovaní spoločnosti počas pandémie.

Počet úmrtí na ochorenie COVID-19 v Británii sa vo štvrtok zvýšil o 569 a dosiahol číslo 2921. Ide o najvyšší počet úmrtí za 24 hodín od konca januára, keď sa ochorenie COVID-19 v Británii objavilo po prvý raz.

Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 v krajine dosiahol 33.718, pričom v stredu ich bolo 29.474.