Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Koronavírus

Za porušenie obmedzenia pohybu v Británii hrozí pokuta 30 libier

Žena s ochranným rúškom kráča okolo kresby, ktorá zobrazuje nový typ koronavírusu v škótskom meste Edinburgh v sobotu 21. marca 2020. Foto: TASR/AP

Obyvatelia Spojeného kráľovstva majú povolené opúšťať svoje domovy len za účelom nákupu, cvičenia, návštevy lekára a cestu do zamestnania.

Londýn 24. marca (TASR) - Britom, ktorí porušia nariadenie vlády o obmedzení pohybu, hrozí pokuta vo výške 30 libier (32,6 eura). Peňažný trest za porušenie pravidiel, cieľom ktorých je zastaviť šírenie nového koronavírusu SARS-CoV-2, by sa v prípade potreby mohol v budúcnosti značne zvýšiť. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na utorkové vyhlásenie hovorcu britského premiéra Borisa Johnsona.

Johnson ešte v pondelok oznámil obmedzenie pohybu osôb na obdobie troch týždňov. Obyvatelia Spojeného kráľovstva majú povolené opúšťať svoje domovy len za účelom nákupu, cvičenia, návštevy lekára a cestu do zamestnania. Mimo bydliska sú zakázané aj stretnutia viac než dvoch osôb, ktoré spolu nežijú v jednej domácnosti.

"S platnosťou od štvrtka by polícia mala mať možnosť dať pokutu osobám, ktoré budú regulácie porušovať," uviedol Johnsonov hovorca.

V Británii zaznamenali v pondelok 6650 potvrdených prípadov nákazy ochorením COVID-19, ktorého pôvodcom je koronavírus SARS-CoV-2, a 335 úmrtí.