Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Británia zaznamenala v spojitosti s covidom už viac než 200 000 úmrtí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tento pochmúrny míľnik bol dosiahnutý v čase, keď počet prípadov nákazy novým druhom koronavírusu a hospitalizácií v Británii opäť stúpa. Dôvodom je aj omikronový subvariant BA.2.

Londýn 13. júla (TASR) - Viac než 200.000 ľudí v Británii má od začiatku pandémie vo svojom úmrtnom liste uvedené ochorenie COVID-19. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na údaje britského štatistického úradu (ONS).

V Spojenom kráľovstve bolo v súvislosti s koronavírusom od začiatku pandémie zaznamenaných celkovo 200.247 úmrtí. Tento údaj zahŕňa všetky prípady, keď bol covid uvedený v úmrtnom liste – či už ako hlavná príčina smrti, alebo ako faktor, ktorý k nej prispel.

Dvestotisícová hranica bolo dosiahnutá 25. júna, avšak ONS ju vzhľadom na čas potrebný na evidenciu úmrtí potvrdil až teraz.

Tento pochmúrny míľnik bol dosiahnutý v čase, keď počet prípadov nákazy novým druhom koronavírusu a hospitalizácií v Británii opäť stúpa. Dôvodom je aj omikronový subvariant BA.2. Napriek tomu počet úmrtí zostáva výrazne pod úrovňami dosiahnutými v predchádzajúcich vlnách pandémie.