Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Koronavírus

Bratislavský kraj požiada o preplatenie MOM i ochranných pomôcok

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Refundácia už vynaložených nákladov spojených s prevenciou a ochranou pred šírením ochorenia COVID-19 je vo výške viac ako 384.396 eur.

Bratislava 11. februára (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa bude uchádzať o refundáciu finančných prostriedkov vynaložených v boji proti pandémii nového koronavírusu. Náklady sa týkajú mobilného odberového miesta (MOM) a nákupu ochranných pomôcok a materiálno-technického vybavenia. Predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok schválili v piatok krajskí poslanci.

Refundácia už vynaložených nákladov spojených s prevenciou a ochranou pred šírením ochorenia COVID-19 je vo výške viac ako 384.396 eur. Žiadosť je spojená aj s obstaraním nových ochranných pomôcok a materiálno-technického vybavenia, ako sú germicídne žiariče či ochranné oblečenie. Rozpočet projektu je vyčíslený na viac ako 554.638 eur, spolufinancovanie kraja je na úrovni takmer 27.732 eur.

"Cieľom opatrení bolo prispieť k spomaleniu a zamedzeniu šírenia vírusu a vytvoriť také podmienky v zdravotníckom systéme, aby nedošlo k jeho preťaženiu, respektíve zlyhaniu s tragickými následkami," konštatuje kraj. Projekt predkladá v rámci výzvy s názvom Ochrana verejného zdravia a zníženie dopadov koronavírusovej pandémie na regionálnej a miestnej úrovni. Výzva umožňuje refundáciu už vynaložených výdavkov od februára 2020.