Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Partizánski poslanci sa vzdajú očkovacích odmien v prospech nemocnice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Záujemcovia budú môcť prispieť financiami na zriadený transparentný účet. Peniaze potom pošle samospráva na účet lekárskej odborovej organizácie, ktorá v nemocnici sídli.

Partizánske 17. decembra (TASR) - Časť poslancov Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Partizánskom sa vzdá odmien, ktoré dostanú za vakcináciu od štátu, v prospech miestnej nemocnice. Dohodli sa na tom na svojom poslednom rokovaní.

S návrhom darovať príspevok za vakcináciu, ktorú dostanú od štátu ľudia nad 60 rokov, prišiel poslanec Juraj Krasula. "Vytvárame fond a vyzývame občiansku verejnosť a všetkých, ktorí budú môcť a dovolí im to ekonomická situácia, aby pomohli ľuďom, ktorí pracujú v nemocnici v Partizánskom," uviedol Krasula.

Ide podľa neho v prvom rade o výzvu smerom k mestským poslancom s tým, že tí, ktorí dostanú finančné prostriedky za očkovanie, môžu prispieť dobrovoľnou sumou.

Záujemcovia budú môcť prispieť financiami na zriadený transparentný účet. Peniaze potom pošle samospráva na účet lekárskej odborovej organizácie, ktorá v nemocnici sídli. Vyzbierané prostriedky rozdelia a odovzdajú lekárom, sestrám, sanitárom i upratovačkám, ktorí sa podieľajú na zvládnutí pandémie nového koronavírusu.