Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Ciccone nebude pre covid štartovať na Giro d'Italia

Ciccone sa teší z víťazstva v 10. etape Giro d´Italia. Foto: TASR/AP

Líder tímu Trek-Segafredo mal v pondelok pozitívny test na koronavírus, ktorý mu znemožnil trénovať pred podujatím Grand Tour.

Rím 2. mája (TASR) - Taliansky cyklista Giulio Ciccone nebude môcť pre infekciu COVID-19 štartovať na tohtoročných pretekoch Giro d'Italia. Líder tímu Trek-Segafredo mal v pondelok pozitívny test na koronavírus, ktorý mu znemožnil trénovať pred podujatím Grand Tour.

Ciccone v minulosti vyhral tri etapy Gira. Rozhodnutie, ktoré prijal on a tím po pozitívnom výsledku testu, však znamená, že vynechá aj preteky Grande Partenza v jeho rodnom regióne Abruzzo budúcu sobotu.

"Vzdanie sa účasti na Gire mi láme srdce. Neviem nájsť iné slová, ktorými by som opísal svoje pocity. Po najlepšom štarte do sezóny v mojej kariére som chcel štartovať na mojich najobľúbenejších pretekoch v Abruzze. Musím však prehltnúť horkú pilulku a myšlienka na to, čo som mohol na týchto pretekoch dosiahnuť, mi bude ešte dlho ležať v hlave. Na druhej strane musím počúvať svoje telo," uviedol Ciccone pre portál cyclingnews.com.

V predbežnej zostave tímu na Giro figurujú Bauke Mollema a majster sveta z roku 2019 Mads Pedersen, ako aj Natnael Tesfatsion, Alex Kirš, Daan Hoole, Toms Skujins a Otto Vergaerde. Trek-Segafredo potvrdí svoj osemčlenný výber v utorok.