Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

V Pekingu otestujú dva milióny ľudí mestskej časti, kde našli ohnisko

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počty infikovaných hlásené Čínou sú mimoriadne nízke v porovnaní s mnohými inými krajinami.

Peking 23. januára (TASR) – Predstavitelia čínskej metropoly Peking v nedeľu oznámili, že na koronavírus otestujú dva milióny obyvateľov mestskej časti, v ktorej zaznamenali malé ohnisko infekcie. Informuje o tom agentúra AFP.

Oznámenie prišlo necelé dva týždne pred začiatkom zimných olympijských hier v Pekingu. V hlavnom meste za posledný týždeň zaznamenali 34 prípadov nákazy, šesť z nich v obvode Feng-tchaj v južnej časti mesta, kde v nedeľu začínajú testovať všetkých tamojších obyvateľov.

Počty infikovaných hlásené Čínou sú mimoriadne nízke v porovnaní s mnohými inými krajinami. Viaceré menšie ohniská po Číne sú však skúškou jej prísnej stratégie "nulovej tolerancie" covidu, od ktorej tamojšie úrady neupúšťajú ani v čase, keď sa zvyšok sveta postupne znovu otvára.

Pekinské olympijské hry sa začínajú 4. februára a do krajiny už prichádzajú zahraniční delegáti, pracovníci médií a niektorí športovci.

V snahe zamedziť šíreniu koronavírusu Čína uzatvára olympiádu do striktne kontrolovanej "bubliny", kde budú tisíce účastníkov oddelené od miestneho obyvateľstva.