Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Číňanky na MS stopol COVID-19, nenastúpia ani proti Slovensku

Ilustračné foto. Foto: TASR - Edmund Örzsik

Podľa čínskych predpisov musia ísť hádzanárky okamžite do izolácie, keďže infikovaní jedinci sa pred návratom domov musia zotaviť a stráviť v karanténe šesť týždňov.

Madrid 10. decembra (TASR) - Pre čínsku hádzanársku reprezentáciu sa 25. MS žien v Španielsku skončili predčasne. Dôvodom je pozitívny prípad na koronavírus v tíme. Čínska výprava informovala Medzinárodnú hádzanársku federáciu (IHF), že odstupuje z turnaja. Číňanky tak nenastúpia v nedeľu v dueli o Prezidentský pohár proti Slovensku.

Podľa čínskych predpisov musia ísť hádzanárky okamžite do izolácie, keďže infikovaní jedinci sa pred návratom domov musia zotaviť a stráviť v karanténe šesť týždňov. Ostatní členovia výpravy musia byť v karanténe 14 dní a zároveň sa podrobovať pravidelnému testovaniu. Číňanky neodohrajú zvyšné tri zápasy o Prezidentský pohár, v ktorých mali čeliť Tunisku (10. 12.), Slovensku (12. 12.) a zatiaľ neznámemu súperovi o konečné umiestnenie. Všetky stretnutia sa skončia kontumačným víťazstvom 10:0 pre protivníkov. Čína štartovala na na MS 2021 takisto ako Slovensko a Poľsko vďaka voľnej karte od IHF. Informovala o tom stránka slovakhandball.sk.