Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Koronavírus: Členovia rumunskej vlády budú 14 dní v izolácii

Na archívnej snímke rumunský parlament. Foto: TASR/AP

V priestoroch rumunského parlamentu, kde sa pravicové strany neúspešne usilovali o vytvorenie novej vlády, sa v posledných dňoch nachádzal aj senátor Vergil Chitac, u ktorého potvrdili COVID-19.

Bukurešť 13. marca (TASR) - Členovia rumunskej prechodnej vlády budú 14 dní v izolácii po tom, ako u jedného zo senátorov potvrdili nákazu novým koronavírusom SARS-CoV-2. S odvolaním sa na piatkové vyhlásenie dočasného rumunského premiéra a šéfa Národnej liberálnej strany (PNL) Ludovica Orbana o tom informoval server Euronews.

V priestoroch rumunského parlamentu, kde sa pravicové strany neúspešne usilovali o vytvorenie novej vlády, sa v posledných dňoch nachádzal aj senátor Vergil Chitac, u ktorého potvrdili ochorenie COVID-19, spôsobované novým koronavírusom SARS-CoV-2.

Orban v tejto súvislosti na tlačovej konferencii vyhlásil, že všetci členovia vlády, ako aj niektorí členovia PNL, budú po dobu 14 dní v domácej izolácii.

"Požiadali sme ministra zdravotníctva, aby bezodkladne pristúpil k epidemiologickému vyšetreniu všetkých našich kolegov. Všetci budú testovaní. Čo sa mňa týka, zostanem v izolácii vo Villa Lac 1, odkiaľ budem pokračovať v plnení svojich povinností," uviedol Orban.

Rumunsko má nateraz 70 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. V snahe zastaviť alebo spomaliť jeho šírenie už v krajine zavreli školy, zakázali zhromaždenia viac ako sto ľudí a sprísnili hraničné kontroly. V izolačných oddeleniach miestnych nemocníc bolo umiestnených 2067 osôb, pričom v domácej karanténe sa nachádza ďalších 13.745.