Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Koronavírus

Dánsko neplánuje počas zimy zavádzať protipandemické opatrenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dánske zdravotníctvo v lete zaznamenalo mierny nárast pozitívnych prípadov na covid, no počet infekcií v súčasnosti klesá.

Kodaň 2. septembra (TASR) - Dánsko neplánuje počas nadchádzajúcej zimy zavádzať žiadne opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19 aj napriek očakávanému nárastu pozitívnych prípadov. V piatok to oznámil dánsky minister zdravotníctva Magnus Heunicke. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

"Sme dobre pripravení. Našou stratégiou a cieľom je úplne otvorená spoločnosť počas nadchádzajúcej zimy," povedal Heunicke. Zavádzaniu protipandemických opatrení sa bude môcť krajina vyhnúť vďaka novým posilňovacím vakcínam, väčšej imunite populácie a schopnosti lepšie sledovať šírenie koronavírusu. Minister dodal, že Dánsko dostane v septembri 4,5 milióna dávok nových posilňovacích vakcín proti variantu omikron. Prvé dodávky sa očakávajú na budúci týždeň.

Dánsko začne od 15. septembra ponúkať štvrtú dávku vakcíny proti pre osoby nad 50 rokov a pre ľudí zo zraniteľných skupín, pripomína Reuters.

Dánske zdravotníctvo v lete zaznamenalo mierny nárast pozitívnych prípadov na covid, no počet infekcií v súčasnosti klesá.