Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Koronavírus

Djokovič nebude hrať na US Open, nie je zaočkovaný proti COVIDU-19

Na archívnej snímke z 12. septembra 2021 srbský tenista Novak Djokovič odvracia loptičku Rusovi Daniilovi Medvedevovi vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Djokovič už dávnejšie vyhlásil, že sa nenechá zaočkovať, aj keď mu to bráni hrať na turnajoch. Nezaočkovaní cudzinci podľa zákona nemôžu pricestovať do Kanady alebo USA.

New York 25. augusta (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič nebude štartovať na grandslamovom turnaji US Open. Trojnásobný newyorský šampión nie je zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19 a vakcinácia je podmienkou vstupu do USA. Necelé dve hodiny pred žrebom Djokovičovo meno už nefigurovalo na zozname prihlásených hráčov. Informovala o tom agentúra AP.

"Žiaľ, nebudem môcť odcestovať do New Yorku a štartovať na tohtoročnom US Open. Všetkým hráčom, ktorí sa predstavia na turnaji, želám veľa šťastia. Budem sa snažiť udržať sa v čo najlepšej kondícii a nálade. Budem čakať na ďalšiu šancu vrátiť sa do súťažného kolotoča," uviedol 21-násobný grandslamový šampión na sociálnej sieti. Vlani prehral vo finále US Open s Rusom Daniilom Medvedevom, ktorý mu zahatal cestu za kalendárnym Grand Slamom.

Riaditeľka turnaja Stacey Allasterová vyjadrila ľútosť, že US Open bude bez Djokoviča. "Novak je veľký šampión a je nešťastné, že nebude môcť štartovať na tohtoročnom US Open. Na základe rozhodnutie federálnej vlády nemôže vstúpiť na územie USA, lebo nie je zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19- Dúfam, že o rok ho opäť uvidíme na našom turnaji," uviedla Allasterová vo svojom vyhlásení.-.

Djokovič už dávnejšie vyhlásil, že sa nenechá zaočkovať, aj keď mu to bráni hrať na turnajoch. Nezaočkovaní cudzinci podľa zákona nemôžu pricestovať do Kanady alebo USA. V auguste sa Djokovič už odhlásil z turnaja ATP Masters 1000 v Cincinnati. V januári Srb nemohol obhajovať titul na Australian Open. Neuspel totiž na federálnom súde v Melbourne s odvolaním sa proti opätovnému zrušeniu jeho víza, ktoré nariadil austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke. Vtedajšieho Lídra svetového rebríčka ATP následne deportovali z krajiny.