Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Koronavírus

Bratislavské letisko by malo byť uzatvorené minimálne do 27. marca

Letisko v Bratislave je od 13. marca 2020 uzavreté. Neuskotočnia sa žiadne pravidelné ani charterové lety. Na snímke vstupná hala 13. marca 2020 na zatvorenom letisku M. R. Štefánika v Bratislave. Foto: TASR Pavol Zachar

Opatrenia ústredného krízového štábu platné od piatka 7.00 h okrem toho zahŕňajú zastavenie medzinárodnej vlakovej aj autobusovej dopravy.

Bratislava 13. marca (TASR) – Letisko M. R. Štefánika v Bratislave by malo byť uzatvorené minimálne do 27. marca. Informuje o tom letisko na svojej webovej stránke. Z letiska sa momentálne neuskutočňujú žiadne pravidelné ani charterové lety.

Od piatka 7.00 h sú pre osobnú dopravu zatvorené všetky tri medzinárodné letiská na Slovensku. Toto opatrenie prijal vo štvrtok (12. 3.) ústredný krízový štáb na zabránenie šíreniu nového koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19. Bratislavské letisko uviedlo, že o ďalších krokoch bude cestujúcich informovať letecká spoločnosť.

Opatrenia ústredného krízového štábu platné od piatka 7.00 h okrem toho zahŕňajú zastavenie medzinárodnej vlakovej aj autobusovej dopravy. Dopravné obmedzenia sa netýkajú dovozu a zásobovania. Pribudli tiež kontroly na hraničných priechodoch a povinná 14-dňová karanténa pre občanov SR vracajúcich sa zo zahraničia.