Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Koronavírus

Ryanair predpokladá, že väčšinu lietadiel uzemní od 24. marca

Na archívnej snímke z 12. februára 2018 lietadlo írskej nízkonákladovej spoločnosti Ryanair parkuje na letisku v nemeckom meste Weeze. Letecké spoločnosti British Airways a Ryanair zrušili z dôvodu výskytu koronavírusu stovky letov medzi Spojeným kráľovstvom a časťami Európy a USA. Írska nízkonákladová spoločnosť Ryanair so sídlom v Dubline znižuje frekvenciu letov na niektorých trasách až do 25 percent, čo postihne predovšetkým lety do Talianska a z tejto krajiny. Ryanair podľa stanice Sky News uviedol, že zmenšený počet letov má naplánovaný od 17. marca do 8. apríla, lebo v čase obáv z ochorenia COVID-19 zaznamenal "značný pokles rezervácií". FOTO TASR/AP Foto: TASR

Zároveň nevylúčil, že vzhľadom na očakávané zníženie prepravnej kapacity v apríli a máji o 80 % môže uzemniť všetky svoje lietadlá.

Dublin 18. marca (TASR) - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair predpokladá, že väčšinu svojich letov, ak nie všetky, zastaví od 24. marca. Uviedla to spoločnosť v stredu s tým, že v prevádzke ponechá iba pár lietadiel na zabezpečovanie spojenia medzi Írskom a Britániou.

Ryanair už v pondelok (16. 3.) uviedol, že v dôsledku obmedzení vyplývajúcich zo šírenia nového koronavírusu uzemní v priebehu najbližších siedmich až 10 dní väčšinu svojich lietadiel. Zároveň nevylúčil, že vzhľadom na očakávané zníženie prepravnej kapacity v apríli a máji o 80 % môže uzemniť všetky svoje lietadlá.

Aerolínie však upozornili, že čo sa týka repatriácie, sú pripravené sa na nej podieľať. Podľa vedenia spoločnosti "Ryanair je aj naďalej v úzkom kontakte s ministerstvami zahraničných vecí všetkých krajín Európskej únie v súvislosti s repatriáciou občanov EÚ a tam, kde to bude možné, by mohol realizovať lety s cieľom ich návratu".