Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Uzavreté sú aj prevádzky staníc technickej kontroly

Ilustračné foto. Foto: Tablet TV

Od pondelka (16. 3.) sú na 14 dní uzatvorené všetky maloobchodné prevádzky a všetky prevádzky poskytujúce služby s určitými výnimkami.

Bratislava 17. marca (TASR) – Opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu, ktoré prijalo Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR v nadväznosti na uznesenie vlády, zahŕňajú aj uzatvorenie staníc technickej kontroly. Informuje o tom rezort dopravy na svojej webovej stránke.

Od pondelka (16. 3.) sú na 14 dní uzatvorené všetky maloobchodné prevádzky a všetky prevádzky poskytujúce služby s určitými výnimkami. V pondelok po rokovaní krízového štábu boli opatrenia dočasného uzatvorenia prevádzok upravené. Po novom môžu byť otvorené aj práčovne a čistiarne, takisto budú môcť fungovať autoservisy, pneuservisy, ale i odťahové služby. Rovnako môžu fungovať taxislužby, no nie na prevoz ľudí, ale na prevoz tovaru či donáškovú službu.

Ako však uvádza rezort dopravy, uzavretie sa dotýka staníc technickej kontroly, pracovísk emisnej kontroly a kontroly originality či pracovísk montáže plynových zariadení. Týka sa to aj technických služieb overovania vozidiel (skúšobne), technickej služby technickej kontroly, technickej služby emisnej kontroly, technickej služby kontroly originality a technickej služby montáže plynových zariadení. Uzatvorené sú aj autoškoly a prevádzky školiacich stredísk základnej kvalifikácie a pravidelného výcviku niektorých vodičov.